Musik & Sang

Sang

I år har vi forskellige kurser, idet vi  gerne vil have flere til at synge - af lyst, for at lære at bruge sin stemme og for at få en bedre lungefunktion. Der er derfor helt sikkert også et kursus, der passer til dig.

Måske du kender en, der har KOL eller anden lungesygdom. Gør vedkommende opmærksom på vores lungekor. Det begyndte i august måned, men kontakt os - der kunne måske skaffes en ekstra plads.
Vi kan allerede nu bekræfte, at det du'r at synge.
Deltagerne udtaler, at de kan mærke en forskel! Og se det på målinger.
Citat fra en deltager: “lungekapaciteten kan jo ikke blive bedre, men her lærer man at udnytte luften meget bedre, hvilket gør en kæmpe forskel” (vedkommende er ikke længere tilknyttet lungeafd på Gentofte, efter at have deltaget først i projektet i foråret på Teglporten og nu i lungekoret).

Syng med humør og helbred med Jens Rueskov Nielsen.
Vi tilbyder et kursusforløb tirsdag formiddag og håber at finde et hyggeligt sted til dette kursus.
Jens underholdt i IGEN's butik på Hovedgaden til Kulturnat i Birkerød.
Han har overvundet to kræftforløb og har nu fundet overskud og lyst til at dele sin sangglæde med andre - måske kræftramte eller pårørende.

Navn Start Ugedag Sted Underviser  
Lungekor 15‑08‑2018 10:00 Ons Birkerød Idrætscenter Rose Marie Majlund Ken
Se mere   Luk  
  • Navn: Lungekor
  • :
  • Start: 15‑08‑2018 10:00
  • Ugedag: Ons
  • Sted: Birkerød Idrætscenter
  • Underviser: Rose Marie Majlund Ken
Se mere   Luk  

KOL/lunge sang henvender sig til dig, der lever med KOL eller har lunge problemer, og som godt kunne tænke sig at mærke sangens fordele netop på dette område.

På holdet bruger vi sang, opvarmning og relevante stemme- og vejrtrækningsøvelser til at forbedre bl.a. vejrtrækningen og komme dårlige vejrtrækningsvaner og -mønstre til livs.

Vi synger sange som alle kan være med på, uanset erfaring, og sangglæden er i stor fokus. Det er muligt at være med selvom man er dårligt stående/gående.

Korlederen: Rose har en cand. Mag. i musikvidenskab med profil i musikledelse. Hun har stor erfaring med forskellige typer af kor og arbejder også inden for kor og helse området. Rose er, som sanglærer, en del af forskningsprojektet sing-a-lung, som undersøger fordelene ved sang hos KOL patienter. Derigennem har hun deltaget i workshops og har stor erfaring med området og med at gennemføre KOL kor. Rose tager udgangspunkt i både gruppen og den enkelte, så øvelser og sange er tilpasset holdet.

Kurset oprettes som handicaphold, hvilket betyder, at der kan være max. 8 deltagere og dermed kan hver enkelt deltager få den rette vejledning og hensyn.

Vedr. transport til og fra kurset: se information på kommunens hjemmeside vedr. flextur.
https://www.rudersdal.dk/infosider/kollektiv-bustrafik?search=transport

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: B82611
Status: Igangsat
Første møde: 15-08-2018 10:00
Mødegange: 10
Lektioner: 20
Undervisere: Rose Marie Majlund Ken
Priser:
Handicap DKK 900,00
Handicap (Pensionist Rudersdal) DKK 800,00
Syng med humør og helbred 02‑10‑2018 10:30 Tir Birkerød Idrætscenter Jens Rueskov Nielsen
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Syng med humør og helbred. Kurset bliver afholdt i Birkerød Idrætscenter, i lokale 1.2.

Sang gavner: Åndedræt. Stemme. Fokus. Humør. Sang giver sammenhold. 

Kurset er for alle, der har lyst til at synge sammen med andre uden ambitioner om at skulle optræde eller foreviges på bånd.
Da kurset fokuserer på en styrkelse af åndedrættet, vil det være ideelt som genoptræning for mennesker med KOL og kræftramte. –Og tag endelig en pårørende eller en god ven med!

Vi vil med udgangspunkt i vores fælles sangskat højne den generelle livskvalitet. Det foregår på et niveau, som ikke kræver forudsætninger.
Udover glæden ved at synge sammen med andre vil du støde på sange, du holder af, havde glemt eller lære helt nye sange. 

Da jeg efter to år med to kræftdiagnoser stod over for en omfattende genoptræning, tog jeg min guitar og gik ud og optrådte med visesang. Jeg havde på det tidspunkt en overfladisk vejrtrækning og en ynkelig lille patientstemme. Gennem sangen blev vejrtrækningen dybere og mere grundig, og min sangstemme med en vis volumen vendte tilbage. Med denne erfaring dannede jeg et sanghold i januar 2018 i Mænds Mødested i Elefanthuset under Kræft og Sundhed, København.

Vi starter 25/9. Der holdes fri i efterårsferien (uge 42). Lokalet er optaget 13/11, så denne datoe udgår også. Men ellers kan deltagerne glæde sig til at få gang i sangermusklen!

 

 

 

 

 

 

Med venlig hilsen Jens Rueskov Nielsen

 

 

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: B82614
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 02-10-2018 10:30
Mødegange: 7
Lektioner: 14
Undervisere: Jens Rueskov Nielsen
Priser:
Almen DKK 630,00
Pens. Rudersdal DKK 560,00